Malzemeler :

• Fettuccine La Collezione 250 g
• Zeytinyağı 3 yemek kaşığı
• Taze domates 1 adet
• Sarı biber yarım adet
• Kırmızı biber yarım adet
• Fesleğen 1 dal
• Sarımsak 1 diş
• Patlıcan 1 adet
• Roka 2 dal
• Koyun peyniri 40 g
• Beyaz Soğan 1adet küçük
• Taze lor peyniri 150 g
• Kırmızı acı biber zevke göre
• Karabiber zevke göre
• Tuz zevke göre


Tarifi:

Domatesi yıkayınız, alt tarafını kesiniz ve 20 saniye sıcak suda bekletiniz. Kabuğunu soyunuz, çekirdeklerini ayırınız ve küçük küpler halinde doğrayınız.

Biberleride domates gibi aynı şekilde doğrayınız ve 5 dakika tuzlu suda haşlayınız.

Bu arada geniş bir kapta zeytinyağı ve rendelenmiş sarımsak ile ince kıyılmış beyaz soğanları pembeleştiriniz. Küp şeklinde doğranmış patlıcanı ekleyin, sonra tuz ekleyin, piştikten sonra biberleri, domatesi ve kabaca doğarnmış rokayı ekleyiniz. Damak tadınıza göre göre karabiber ve tuz ekledikten sonra birkaç dakika daha pişiriniz.

Fettuccine’yi 2.5 litre tuzlu suda paket üzerinde belirtilen süre kadar pişiriniz. Bu arada fesleğeni doğrayınız ve tuz, karabiber ve yağ ile yumuşatılmış taze lor peyniri ile karıştırınız. Fettuccine’yi diriyken süzünüz, sebze sosunu ekleyiniz, fesleğenli lor peyniri ile bir tutam koyun peynirini üzerine serpip servise sununuz.

alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 223
favori
like
share