Malzemeler :

• 250 gr. Yüksük Makarna,
• 750 gr. domates (rendelenmiş),
• 1 soğan,
• 1 su bardağı süt,
• 1 iri acı sivri biber,
• 1 diş sarımsak,
• ¼ tatlı kaşığı kimyon,
• ¼ tatlı kaşığı tuz,
• bir tutam karabiber,
• 60 gr. rendelenmiş çedar peyniri,


Tarifi:

Kalın dipli bir tencereye domatesler, soğan ve sütü koyup, tencereyi harlı ateşe oturtarak karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca Yüksük Makarna`yı, acı sivribiber parçaları, sarımsak, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyip, iyice karıştırın. Sonra tencerenin kapağını kapatıp, ateşi biraz kısın ve karışımı orta ateşte ara sıra karıştırarak 2 dakika pişirin.

Fırınınızın ızgarasını yakın. Tencereye makarnaların üstünü örtecek kadar su ekleyin ve tencerenin kapağını sık sık açıp, karıştırarak, karışımı makarnalar yumuşayıncaya ve sosu pelte kıvamı alıncaya kadar pişirin.

Tencereyi ateşten alıp, biberli Yüksük Makarna`yı bir fırın kabına aktarın. Üstüne çedar peyniri parçalarını serpiştirip, kabı fırın ızgarasının altına vererek, peynirler eriyinceye kadar pişirin.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 291
favori
like
share