Erkekler Ekimde 16 Kadın Öldürdü

Son güncelleme: 07.11.2009 03:16
  • Erkekler Ekimde 16 Kadın Öldürdü

    Gazetelerin üçüncü sayfalarına yansıyan haberlere göre, ekimde erkekler 16 kadın öldürdü.



    İstanbul - BİA Haber Merkezi



    Gazetelerin üçüncü sayfalarına yansıyan adli vakaları tarayan bianet, kadına yönelik şiddeti, cinsel saldırıları derleyerek erkek şiddetinin çetelesini tutmaya devam ediyor.
    Geçen ay haberlere göre erkekler 16 kadını, 2009'un ocak ayından bugüne kadar da 152 kadını öldürdüler.
    31 Ekim

    Tecavüzİzmit'te Türkan D. eski eşi Yunus K.'nın kendisine tecavüz ettiğini iddia ederek şikayetçi oldu. Adliye'ye sevk edilen Yunus K., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
    Cinayet
    Aksaray'da evinde boğazı kesilerek öldürülmüş olarak bulunan Kübra Kocatürk'ün (22), kolundaki 5 altın bileziğin de çalındığı tespit edildi. 9 aylık kızı Melike yanındayken öldürülen Kocatürk'ün yapılan otopsisinde başına sert bir cisimle vurulduğu, boğazının 3 ayrı yerinden kesildiği ve vücudunun 20 yerinden bıçaklandığı ortaya çıktı.
    Tecavüzİstanbul'da kendilerini "Polis" olarak tanıtıp, zorla paralarını aldıkları iki kadına tecavüz ettikleri gerekçesiyle Adem Hacı G. (50), Remzi K.(33) ve Murat E'nin (29) tutuklandı.
    Kaçırma, tecavüz
    Balıkesir'de evli ve 2 çocuk annesi Y.A.(28), biri kadın üç kişi tarafından kaçırılarak tecavüze uğradığını iddia ederek jandarmaya şikayetçi oldu. Kendisine kaçırıp, tecavüz eden kişilerin yüzlerini göremediğini belirten Y.A.'nın şikayetiyle ilgili soruşturma sürüyor.
    30 Ekim

    Kaçırma, alıkoyma, evliliğe zorlama
    Diyarbakır'da evli ve beş çocuk babası İzzet G. (39), 17 yaşındaki K.Ş.'yi kaçırdı. K.Ş.'nin ailesi kızlarına karşılık istediği 50 bin lira parayı alamayınca, İzzet G.'nin 17 yaşındaki kızı lise ikinci sınıf öğrencisi E.G.'yi "berdel" olarak istedi. Kaçırılma korkusuyla okula gidemeyen E.G., "Babama asla berdel olmam, ben okumak istiyorum" dedi. İzzet G.'nin nikahlı eşi Meliha G. (35), çocukları ile ortada kaldığını söyledi.
    29 Ekim

    Tecavüz
    Karabük'te öz kızına tecavüz ettiği, kızının doğurduğu 17 yaşındaki kızına da cinsel tacizde bulunduğu iddia edilen baba R.B. (52) tutuklandı.
    Cinayet
    Adana'da Berrin Akmansoluk'un (44) cesedi ormanlık alanda belden aşağısı çıplak halde bulundu. Boğularak öldürüldüğü tahmin edilen Berrin Akmansoluk üç yıl önce de kocası tarafından bıçaklanarak yaralanmıştı. Akmansoluk'un nasıl öldürüldüğü ve tecavüz edilip edilmediği yapılacak otopsiden sonra belirlenecek. Eşi Naci Akmansoluk'dan boşanmak için dava açtığı da belirlenen Akmansoluk'un tek başına yaşadığı öğrenildi.
    27 Ekim

    Tecavüz, zorla alıkoyma, zorla seks işçiliğiİddiaya göre İzmit'te 'Yatalak kadına bakacak yatılı kadın aranıyor' ilanı üzerine Sakarya'dan gelen R.Ö. (22) önce Gürol Çelik ve Yılmaz Çolak tarafından tecavüze uğradı, sonra kapatıldığı evde yaklaşık 20 kişiye para karşılığı satıldı. R.Ö.'yü serbest bırakma karşılığı ailesinden de fidye istedikleri öne sürülen biri kadın 4 kişi gözaltına alındı.
    26 Ekim

    Cinayet
    Manisa'da A.A, Erzurum'dan ailesini ziyaretten dönen eşi F.A.'yı "geç döndüğü" bahanesiyle boğazını ekmek bıçağıyla kesti. F.A. hayatını kaybetti. A.A. tutuklandı.
    Cinayet
    Çorlu'da R.Y., çıkan bir tartışma sırasında annesi Muradiye Y.'yi, yeğeni Bekir Y. ve onun oğlu Arda Y.'yi av tüfeği ile öldürdü. Tüfeğin saçmalarıyla yaralanan Bekir Y.'nin eşi İlknur Y. ile kardeşi Ersin Y. Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. R.Y., kısa gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
    23 Ekim

    Cinayet
    Bursa'da Sulhi A. Para karşılığı birlikte olduğu Şehime Bahçe'yi (44), 9 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Zanlı adliyeye sevk edildi.
    Tecavüz
    Aydın'daüç3 İngiliz turisti tecavüz ve darp iddiasıyla hakkında gıyabi tutuklama kararı bulunan zanlı E.Ü. İzmir'de yakalandı
    Darp
    Antalya'da eşi emekli özel harekat polisi olan Meltem Şahin, Kaleiçi'nde "kavgaya karıştığı" iddiası ile gözaltına alındı, polis merkezine götürüldü. Şahin, arkadaşı ile oturduğu kafenin önünde başlayan kavga nedeniyle kendisinin de gözaltına alındığını söyledi. Gözaltına alınıp götürüldüğü Yenikapı Polis Merkezi'nde, kavgada yer alanlarla birlikte darp edildiğini kaydetti. Şahin, polislerin gözüne biber gazı sıktıklarını söyledi
    Cinayet
    Gaziantep'te Uzman Çavuş 32 yaşındaki Can Yıldırım, tartıştığı eşi 24 yaşındaki Meral Yıldırım'ı beylik tabancasıyla 5 yaşındaki kızının gözleri önünde vurarak öldürdü.
    20 Ekim

    Cinayet
    Aksaray'da gölette Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencisi Ayşe Çal (21) ile bir dershanede öğretmenlik yapan Gülten Ceylan'ın (23) cesetleri bulundu. Soruşturma sürüyor.
    Fiziksel şiddet, şantaj, tecavüz
    Bursa'da, birlikte olduğu 31 yaşındaki T.M. adlı evli kadının gizlice görüntülerini çekerek, tehditle 7 ay boyunca tecavüz ettiği öne sürülen 36 yaşındaki Ömer K. tutuklandı. Bir süre önce T.M.'nin ilişki teklifini kabul etmemesine sinirlenen Ömer K., T.M.'yi döverek evden attıktan sonra görüntüleri kadının yakınlarına gönderdi.
    Fiziksel şiddet
    Van'da N.K., birlikte yaşadığı C.K. ile çocukları olan M.K. (16) ve Ö.K. (11)'yi yumruk darbeleri ile vurarak yaralanmalarına neden oldu. Olayın jandarmaya intikal etmesi sonucu C. Savcılığı'nın talimatı ile C.K. ve 2 çocuğu Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi. Olayla ilgili soruşturmanın ise devam ettiği belirtildi.
    Cinayet
    Denizli'de Hasan Yörük (26), para vermeyen anneannesi Ayşe Yörük'ü (76), cüzdanındaki 100 TL'sini zorla aldıktan sonra döve döve öldürdü.
    19 Ekim

    Cinayet
    Adana'da, çocukları 3 yaşındaki Sümeyya ve 2 yaşındaki Yasir ile birlikte boğulmuş cesetleri bulunan 21 yaşındaki Songül Toromantekin'in, eşi 26 yaşındaki Salih Toromantekin gözaltına alındı. Babanın 'cinayet şüphelisi' olarak adliyeye sevk edilmesi beklenirken, daha önce de intihar girişiminde bulunan annenin, çocuklarını öldürüp tülbentle boğazını sıkıp intihar etmiş olabileceği ihtimali de değerlendiriliyor. Toramantekin'in babası Nedim Aydın ise damadının kızını sık sık dövdüğünü ileri sürdü.
    18 Ekim

    Cinayetİstanbul Ümraniye'de, Ramazan Keleş, kendisini terk eden 28 yaşındaki İlgin Özalp'i tabanca ile kurşunlayarak öldürdü. Keleş olayın ardından kendi hayatına da otomobilinde son verdi.
    15 Ekim

    Tecavüz
    Eskişehir'de yetiştirme yurdunda kalan 16 yaşındaki bir kızın, dışarıda tanıştığı bir kişinin tecavüzü sonucu hamile kaldığı, zanlının yakınları tarafından kaçırılıp zorla alıkonulduğu evde doğum yaptığı ve bebeğinin bir aileye satıldığı iddia edildi. Şüpheliler S.E. (17), G.Ö. (62), kızı S.A. (47) ve oğlu K.Ö. (30) tutuklandı.
    14 Ekim

    Cinayetİstanbul'da evinin önünde bulunan arabasında telle boğularak öldürülen Esra Karsel'in katil zanlısı sevgilisi Eyüp Gökhan yakalandı. Zanlının başka bir kadını öldürmekten girdiği cezaevinden firar ettiği öğrenildi.
    12 Ekim

    Cinayet
    Bursa'nın İnegöl ilçesinde, tarlada eşiyle birlikte odun keserken rahatsızlanarak hayatını kaybeden kadının babası, kızının şüpheli bulunan ölümüyle alakalı damadını suçlayınca soruşturma başlatıldı.

    Edinilen bilgiye göre, İnegöl ilçesi Çavuşköy'te oturan A.K., eşi T.K. ile birlikte tarlaya odun kesmeye gitti. Bu sırada rahatsızlanan T.K. eşi tarafından kaldırıldığı İnegöl Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Savcılık olayla alakalı soruşturma başlatırken, maktulenin babası M.Ç., kızının damadı tarafından dövüldüğü için ölmüş olabileceğini bildirdi. Bunun üzerine genç kadının cesedi Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Vücudunda kocasının dayak izleri araştırılan T.K.'nın kesin ölüm sebebi yapılan otopsinin ardından belirlenecek. Olayla alakalı soruşturma sürüyor.
    Fiziksel şiddet
    Genelkurmay Karargahı'nda görev yapan Tuğgeneral Ahmet Can Çevik'in eşi Süreyya Çevik eşinden şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi oldu.
    Darp, tecavüz
    Konya'da 23 yaşındaki kadın, bir bağ evinde 2 kişinin kendisine tecavüz ettiğini kendisini döverek 500 TL parasını da gasp ettiklerini iddia etti. İddia üzerine jandarma, 2 şüpheli ile birlikte bağ evinde olduğu tesbit edilen toplam 9 kişiyi gözaltına aldı.
    Cinayetİzmir'in Çiğli ilçesinde, bıçakla öldürülen 14 yaşındaki lise öğrencisi Buse Han katil zanlısının dayısı Ergün O. (39) olduğu iddia edildi. Yeğenine ilgi duyduğunu v kendisine karşı koyduğu için bıçakladığını söyleyen Ergün O. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
    Fiziksel şiddet
    Mersin'de Abdülhamit K. (42) iddiaya göre sürekli darp ettiği 3 çocuk annesi eşi Hayat K'yı dün çıkan tartışmanın ardından tekrar dövdü. Hayat K. ise durumu kardeşi D.E.'ye bildirdi. D.E.'den kaçan Abdülhamit K. Bir binanın sığındığı binanın dördüncü katından yere düştü.
    9 Ekim

    Tecavüz, gasp, zorla alıkoyma
    Samsun'da kaçırdıkları S.S.'ye tecavüz edip cep telefonu, parası ve altın yüzüklerini gasp ettikleri iddia edilen U.Ş. (19), F.G. (18), T.T. (18) ve Ö.O.O. (21) tutuklandı.
    6 Ekim

    Yaralama
    Kırıkkale'de aynı ailenin fertleri arasında ağaç kesme yüzünden çıkan tartışmada 55 yaşındaki Feyyaz Pehlivanlı, ağabeyi 60 yaşındaki Ahmet Pehlivanlı'yı tabancayla öldürdü, yengesi ve yeğenini de aynı tabanca ile ağır yaralayarak kaçtı.
    5 Ekim

    Fiziksel şiddet
    Kayseri'de bir temizlik şirketinde çalışan 3 genç kız, alacaklarını istemek için gittikleri işyerlerinde dayak yediklerini ileri sürdü. Kızlar, hastaneye giderek, rapor aldı. Aslan Temizlik şirketi hakkında sorşturma başlatıldı.
    Tecavüz
    Aydın'da Ö.K.'ye (16) iki yıldır tecavüz ettikleri iddiasıyla A.Y, E.K, B.G., C.Ş ve A.K. tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
    1 Ekim

    Cinayetİzmit'te İbrahim Atışan (28) boğazı kesilerek, Fatma Can Kurt (42) ise banyoda tabancayla gözünden vurarak öldürüldü.
#07.11.2009 03:16 0 0 0