Malzemeler
( 4 Kişilik)

1 adet yufka
250 gr kelebek makarna
¾ fincan sıvıyağ
Yarım demet ince ince doğranmış maydanoz
Yarım su bardağı beyaz peynir rendesi
1 adet yumurta + 1 yumurta sarısı
Susam
Tuz, karabiber

Hazırlanışı

Makarnayı tuzlu suda 10-12 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün ve sıvıyağ ile harmanlayın. İçine beyaz peynir, maydanoz, tuz, karabiber ve bir adet çırpılmış yumurtayı ilave edip tekrar karıştırın. Yufkaları dörde bölün. Bir çorba kâsesine yufka parçalarından birini yerleştirin. İçine hazırlamış olduğunuz makarnalı harçtan yerleştirin ve bohça şeklinde kapatın. Daha sonra ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Aynı işlemi diğer yufkalar içinde tekrarlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 243
favori
like
share