Fırında Makarnalı Yufka Bohçası

Son güncelleme: 07.11.2009 09:20
  • noimage
    Malzemeler
    ( 4 Kişilik)

    1 adet yufka
    250 gr kelebek makarna
    ¾ fincan sıvıyağ
    Yarım demet ince ince doğranmış maydanoz
    Yarım su bardağı beyaz peynir rendesi
    1 adet yumurta + 1 yumurta sarısı
    Susam
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı

    Makarnayı tuzlu suda 10-12 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün ve sıvıyağ ile harmanlayın. İçine beyaz peynir, maydanoz, tuz, karabiber ve bir adet çırpılmış yumurtayı ilave edip tekrar karıştırın. Yufkaları dörde bölün. Bir çorba kâsesine yufka parçalarından birini yerleştirin. İçine hazırlamış olduğunuz makarnalı harçtan yerleştirin ve bohça şeklinde kapatın. Daha sonra ters çevirip yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Aynı işlemi diğer yufkalar içinde tekrarlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

    Afiyet olsun
#07.11.2009 09:20 0 0 0