Malzemeler :

• 150 gr. fetucini
• 2 su bardağı dolusu brokoli yada karnıbahar çiçeği
• 1 su bardağı doğranmış taze mantar
• 1 su bardağı yağsız süt
• 2 tatlı kaşığı mısır unu
• 2 çay kaşığı hardal
• 1/2 su bardağı rende çedar peyniri
• 150 gr. ince şeritler halinde kesilmiş jambon (1 su bardağı kadar)
• Tuz, karabiber

Tarifi:

Fetuciniyi pakettinde tarif edildiği şekilde fakat yağ ve tuz koymadan haşlayın. Pişince suyunu bir tencereye süzün.

Mantar ve brokolileri bu suyun içinde 8-9 dakika haşlayıp, süzün.

Aynı suyun içine jambonları koyup haşlayın.

Bir kasede süt, mısır unu, hardal, tuz ve biberi karıştıp haşlanmış sebzelerin üzerine dökün. Hepsini birlikte suyu koyulaşana dek pişirip üzerine peynirleri ekleyin. Karıştırarak eritin.

Haşlanan jambonları sebzelerle karıştırıp fetucininin üzerine dökün. Karıştırıp servis yapın.



alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 255
favori
like
share