• Farfalle 350 g
• Küçük soğan 1 adet
• Zeytinyağı 3 yemek kaşığı
• Sarmısak 2 diş
• Defne 1 yaprak
• Havuç 1 adet
• Kıyılmış maydanoz 1 yemek kaşığı
• Mercimek 100 g
• Temizlenmiş karides 250 g
Tarifi:
Mercimeği suda en az 6 saat bırakınız, daha sonra tuzlu suda kıyılmış soğan ve havuç ile kaynatınız. Karidesi de sarımsak ve defne yaprağıyla beraber tuzlu suda kaynatınız.
Mercimeği ve karidesi süzünüz. Sonrasında ısıtılmış bir tavaya 2 yemek kaşığı yağla birlikte koyunuz. Tuz, biber ve maydanozla birlikte çeşnilendiriniz.
Farfalle'yi bol tuzlu suda pişiriniz, süzünüz ve sosla karıştırınız.