Karidesli ve Mercimekli Farfalle

Son güncelleme: 07.11.2009 12:41
  • noimage

    Malzemeler :

    • Farfalle 350 g
    • Küçük soğan 1 adet
    • Zeytinyağı 3 yemek kaşığı
    • Sarmısak 2 diş
    • Defne 1 yaprak
    • Havuç 1 adet
    • Kıyılmış maydanoz 1 yemek kaşığı
    • Mercimek 100 g
    • Temizlenmiş karides 250 g

    Tarifi:

    Mercimeği suda en az 6 saat bırakınız, daha sonra tuzlu suda kıyılmış soğan ve havuç ile kaynatınız. Karidesi de sarımsak ve defne yaprağıyla beraber tuzlu suda kaynatınız.

    Mercimeği ve karidesi süzünüz. Sonrasında ısıtılmış bir tavaya 2 yemek kaşığı yağla birlikte koyunuz. Tuz, biber ve maydanozla birlikte çeşnilendiriniz.

    Farfalle'yi bol tuzlu suda pişiriniz, süzünüz ve sosla karıştırınız.


    alıntı
#07.11.2009 12:41 0 0 0