Malzemeler :

• Lasagne 10 adet
• Tereyağı 100 g
• Brokoli 150 g
• Yağı alınmamış süt 1 litre
• Buğday unu 60 g
• Kıyılmış maydanoz 1 sap
• Karnıbahar 300 g
• Rendelenmiş Parmesan peyniri 2 servis kaşığı
• Tuz zevke göre
• Biber zevke göre


Tarifi:
Karnıbahar ile brokoliyi ayrı ayrı kaynatıp her ikisini de hafif diriyken süzünüz. Saplarını çıkartıp yalnızca yapraklarını bırakınız. 30 g tereyağında hafif kavurunuz.

Bir başka kapta 60 g tereyağını eritip una karıştırınız. Sürekli karıştırarak karışıma sıcak süt ekleyiniz. Tuz ve biberle çeşnilendirip beş dakika kadar pişmeye bırakınız.

Kalan tereyağı ile fırın tepsisini yağlayıp üç servis kaşığı beşamel (henüz hazırlamış olduğumuz süt sosu) dökünüz. Karnıbahar ve brokoli parçacıklarını ekleyip üstüne bir kat Barilla Lazanya koyunuz. Lazanya bitene dek, bir kat beşamel ve sebze bir kat Lazanya biçiminde devam ediniz. Son kat beşamel ve sebze ve serpilmiş Parmezan Peyniri olmalıdır.

Tepsiyi yirmi dakika kadar veya üst tarafı çıtır çıtır olana dek 200/220 °C fırında tutunuz. Servise sunmadan önce birkaç fesleğen yaprağı ile süsleyiniz.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 249
favori
like
share