Malzemeler :

• Penne Rigate 350 g
• Katıyağ 50 g
• Zeytinyağı 4 yemek kaşığı
• Defne yaprağı 1 yaprak
• Domates salçası 1 yemek kaşığı
• Kurutulmuş Porcini mantarı 50 g
• Taze çekilmiş karabiber zevke göre
• Maydanoz 2 yemek kaşığı
• Orta boy soğan 1 adet
• Tuz zevke göre

Tarifi:

Porcini mantarlarını ılık suda birkaç saat ıslayınız. 2-3 kepçe dolusu suyunu bir yerde saklayarak süzünüz. Mantarların kumdan arınmış olmasına dikkat ediniz. İnce ince kıyınız.

Bir sos tavasında yağı ısıtınız ve soğanı pembeleşinceye kadar pişiriniz. Mantarları, mantar suyunu, bir miktar tuzu, domates salçasını ve defne yaprağını ekleyiniz. Kısık ateşte 20 dakika pişmeye bırakınız.

Penne Rigate’yi tuzlu bol suda pişiriniz, “al dente” kıvamında iken süzünüz ve sos ile karıştırınız. Taze çekilmiş karabiber serpip servis yapınız.


alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 342
favori
like
share