Malzemeler :

• Tortiglioni 350 g
• Saf zeytinyağı 3 yemek kaşığı
• Tereyağı 60 g
• Havuç 1 adet
• Kereviz 1 adet
• Biberiye 1 dal
• Porçini mantarı 200 g
• Soğan 1 adet
• Sebze suyu 2 yemek kaşığı
• Sarımsak 1 diş
• Lahana 150 g
• Taze çekilmiş karabiber zevke göre
• Tuz zevke göre


Tarifi:

Lahanayı ince şeritler halinde doğrayınız, tuzlu suda birkaç dakika haşlayınız.

Doğranmış havucu, kerevizi ve soğanı yağda pembeleştiriniz. Mantarı şeritler halinde doğrayınız ve lahana ile birlikte ilave ediniz ve orta ateşte 5 dakika pişmeye bırakınız.

2 yemek kaşığı sebze suyunu (yoksa normal su) koyunuz ve lahana yumuşayana kadar kaynatınız. Tuz, karabiber ve bir eleyiniz ve doğranmış biberiyeyi de ilave ediniz.

Tortiglioni’yi tuzlu bol suda pişiriniz, hafif diriyken süzüp, bütün diş sarımsak ve biberiye yaprakları katılmış sosu üstüne dökünüz.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 245
favori
like
share