Malzemeler :

• 1 paket makarna
• 2 su bardağı haşlanmış mısır veya konserve mısır
• 2 adet havuç
• 1 adet domates
• 2 diş sarmısak
• 1/2 demet dereotu
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı
• 10 adet kapari çiçeği
• 1 kahve fincanı tavuk suyu (veya haşlanan havucun suyu)
• Tuz,karabiber


Tarifi:

Havuçları 2 su bardağı suda hafif yumuşayana kadar haşlayın, suyunu süzdükten sonra küp şeklinde doğrayın.

Zeytinyağını kızdırın, sarmısakları bütün olarak ilave edin, 1-2 dakika çevirip çıkartın. Kabukları soyulup küçük doğranmış domatesi ekleyin, yumuşayınca sıcak tavuk veya havuç suyunu, mısırı, havucu, kapari çiçeğini,tuz ve karabiberi ekleyin. 3 dakika kısık ateşte pişirin. Kıyılmış dereotunu ilave edip, ateşten alın.

Makarnayı haşlayıp, süzün. Hazırladığınız sosu makarnayla karıştırın, 1-2 dakika ısıtıp servis yapın.


alıntı

Beğeniler: 1
Favoriler: 1
İzlenmeler: 230
favori
like
share