Malzemeler :

• 400 gr. spaghetti makarna,
• 100 gr. çekirdeksiz yeşil zeytin,
• 4 adet küçük acı kırmızı biber,
• 4 diş sarımsak,
• 500 gr. mantar,
• 1/2 demet roka,
• 2 dal taze nane,
• 40 gr. iç fındık,
• Karabiber,
• Tuz,
• 100 gr. parmesan veya kaşar peyniri,
• 2 çay bardağı zeytinyağı.


Tarifi:

Fındıkları bıçak ile kıyın, yağsız tavada kavurun. Mantarları temizleyin, büyüklüğüne göre 2 veya 4`e kesin. Önce yarısını, daha sonra da kalanını büyük bir tavada kuvvetli ateşte bir çay bardağı zeytinyağı ile kavurun. Bir tabağa çıkarın, soğumaya bırakın.

Zeytinleri ve biberleri kıyın. Sarımsağı soyun, ezin. Roka ve naneyi yıkayıp, ince ince kıyın, büyük bir salata tabağına alın.

Spaghetti makarnayı büyük bir tencerede aldente haşlayın.

Sarımsak ve kıyılmış kırmızıbiberleri kalan zeytinyağında hafifce kavurun. Mantar ve zeytinlerle birlikte salata tabağına alın.

Süzülmüş makarnayı da ekleyip, bol tuz ve karabiber ile lezzetini tamamlayın. İyice karıştırdıktan sonra ince ince kesilmiş peynir ile servis yapın.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 413
favori
like
share