Pasta Primavera

Son güncelleme: 07.11.2009 13:39
  • Malzemeler :

    • 250 gr. taze fasülye
    • 1,5 su bardağı taze mantar
    • 1/2 su bardağı kırmızı yada yeşil dolmalık biber
    • 1,5 su bardağından biraz daha az yağsız süt (350 gr.)
    • 1/4 su bardağı su
    • 2 tatlı kaşığı mısır unu
    • 120 gr. az yağlı krem peynir
    • 3 su bardağı pişirilmiş burgu makarna
    • 1 orta boy domates
    • 1 diş sarmısak
    • Tuz, biber

    Tarifi:

    Taze fasülyeleri ince uzun (julien) kesin. Mantarları ve biberleri doğrayın. Domatesi dilimleyin. Sarımsağı dövün yada incecik kesin.

    Orta boy bir tencerede fasülyeleri, mantarları, biber ve sarımsağı karıştırıp üzerine suyu dökün. Tuz ve biber ekleyip kaynayana dek yüksek ateşte, kaynayınca orta ateşte pişirin. Sebzeler yumuşayınca altını kapatın. Suyunu süzmeyin.

    Sütü mısır unu ile çırpın. Sebzelerin içine dökün. Çok hafif karıştırarak orta ateşte suyu koyulaşana dek pişirin. Ateşi iyice kısıp krem peyniri ekleyin. Peynir eriyene dek karıştırıp ocaktan alın.

    Haşlanmış sıcak makarnaların üzerine döküp domates dilimleri ile servis yapın.

    alıntı
#07.11.2009 13:39 0 0 0