Malzemeler :

1 paket makarna
20 dilim pastırma
1 paket krema
2 demet roka
6 yemek kaşığı zeytinyağı
100 gr kaşar peyniri
Tuz


Hazırlanışı:

Rokaları yıkayıp salataya doğrar gibi kıyıyoruz. Yapraklı kısımları kullanalım ,sapların pişmesi hem zor oluyor hemde görünüm olarak güzel olmuyor makarnada...

Doğradımız rokaları 3 yemek kaşığı zeytinyağında soteliyoruz. Kremayıda ekliyoruz ve kaynadığında ocaktan alıyoruz. Makarnaları tuzlu suda haşlıyoruz. İnce ince doğranmış pastırmaları tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağında hafifçe çevirip haşlayıp süzdüğümüz makarnaları da tencereye ilave ediyoruz.

Son olarak pişirdiğimiz roka sosunuda üzerine dökerek karıştırıp damak tadımıza göre tuzunu ekliyoruz. 2-3 dakika sonra ocaktan alıyoruz. Makarnamız servise hazır...Servis tabağına aldığımız makarnanın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpmeyi unutmuyoruz



alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 262
favori
like
share
almira2626 Tarih: 21.11.2009 21:18
sayende artık tek çeşit makarna yemekten kurtuldum teşekkürlerrrrr