Malzemeler :

• 1 paket yassı spagetti,
• 1 adet kabak,
• 2 diş sarımsak,
• 2 adet domates,
• 200 gr. mantar,
• 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
• 1 çay kaşığı safran,
• Maydanoz,
• Tuz,
• Karabiber.

Tarifi:

Zeytinyağı tavada kızdırılır, ezilmiş sarımsaklar yağda çevirilir. Domatesler küp küp doğranır.

Kabak halka halka dilimlenir. Mantar da ince dilimler halinde kesilir ve tavaya eklenir.

Tuz, karabiber ve safran ilave edilir ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.

Yassı spagetti paketin üzerindeki tarife göre haşlanıp, süzülür.

Hazırlanan sos spagettinin üstüne dökülür, maydanoz ile süslenir.


alıntı

Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 291
favori
like
share