Malzemeler :

4 adet kabak
150 gr beyaz peynir
1 adet yumurta
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım demet dereotu
Kırmızı pul biber
tuz


Tarifi:

Kabakları bütün olarak tuzlu su içinde diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı ezerek püre haline getirin. Kabakları uzunlamasına bölüp fırın tepsisine yayın.

Ortalarını küçük bir kaşık yardımı ile boşaltın. Çukur kısımlara hazırladığınız peynirli harcı doldurun. Üzerini kırmızı pulbiberle süsleyin.

Zeytinyağını azar azar üzerinde gezdirin. Önceden kızdırılmış fırında peynir eriyene kadar 10-12 dakika kızartın. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 246
favori
like
share