Malzemeler :

• 4 adet enginar
• 500 gr taze bakla
• 1 adet orta boy soğan
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• ½ limonsuyu
• 1 yemek kaşığı tepeleme un
• 1 yemek kaşığı tozşeker
• Tuz
• 1 tutam dereotu

Tarifi:

Enginarları kabaca doğrayıp, kararmaması için limon sıkılmış su dolu kaba atın.

İç baklaları ayıklayın. Kaynayan suya atıp 2-3 dakika beklettikten sonra çıkarın. Her bakla tanesinin dışında kalın bir kabuk daha bulunur. Bu kabuğu parmağınızla bastırarak soyun.

Soğanı ince ince kıyın. Küçük bir tencerede zeytinyağı ile kavurun. İçine iç baklayı atıp 5 dakika pişirin. Doğranmış enginarları, limon suyunu, un, tuz ve şekeri koyup karıştırın.

Enginarların üzerini çok az geçecek kadar kaynar su dökün. Kapağını yarım kapatarak, orta ateşte pişmeye bırakın. Enginar çabuk pişen bir sebze olduğu için arada kontrol edip, pişince ocaktan alın. Soğuyunca dereotu serperek servis yapın.

Bu yemeği enginarları bölmeden de yapabilirsiniz. Yemek pişince iç baklaları enginarların ortasına paylaştırıp, üzerine dereotu serpebilirsiniz.



alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 259
favori
like
share