4 adet kabak
4 adet soğan
4 adet domates
4 adet sarımsak
Yarım demet maydanoz
Yarım su bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber
Tarifi:
Kabakları iyice yıkayıp, sap kısımlarını kesin. Kabukalarını soymadan ikiye bölün. Bir kaşık yardımı ile içlerini kayık şeklinde oyun. Tekrar yıkayın ve süzün.
Soğanları ayıklayıp, yarım ay şeklinde ince ince kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkartın ve küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp, incecik kıyın.
Tüm malzemeyi tuz, toz şeker ve karabiber ile tatlandırıp, karıştırın. Geniş yüzeyli bir tencereye kabakları dizin.
Her kabak diliminin üzerine hazırladığınız içten eşit miktarda koyun. Artanı kabakların kenarına dağıtın. Zeytinyağı ve 1/4 su bardağı su ekleyip, kısık ateşte 45 dakika pişirin.