Malzemeler :

• 5 küçük boy kabak
• 350 ml (1 2/5 su bardağı) beşamel sos
• 60 g Parmesan veya kaşar peyniri rendesi

HARCI İÇİN:


• 300 g tavuk göğsü veya taze sebze (küçük parçalar halinde doğranmış)
• 30 g (2 çorba k.) Sana
• 1/2 çay k. tuz, karabiber
• 250 ml (1 su bardağı) domates sosu


Tarifi:

Kabakları kazıyın. Uçlarını kesip ortadan enlemesine iki parçaya ayırın. Bir çay kaşığı ile ortadaki çekirdekli kısmı çıkartıp, atın. Kabakları rahatça alacak büyüklükte bir tencereye yarıya kadar su koyup bir taşım kaynatm.

Su kaynaymca tencerenin kapağını açın, kabakları 3-4 dakika kaynar suda haşlayın. Delikli bir kevgirle tencereden alıp, soğuk suya tutarak süzdürün. Kurulayıp, firın tepsisine dizin. Bu arada harcı hazırlamak için, Sanayı bir tavada eritin. Tavuk ya da sebzeyi ilave edip, sık şık karıştırarak 3-4 dakika sote edin; tuz ve biberini ilave edip tekrar karıştırın ve ateşten alın. 2/5 su bardağı beşameli ilave edip, tekrar karıştırın.

Morney sosu hazırlamak için kalan beşamel sosu bir tencerede telle sık sık karıştırarak ısıtın. Tencereyi ateşten ahn. İçine parmesan veya kaşar peyniri rendesinin yarısını ilave edin. Birkez karıştırıp bir kenarda bırakın. Haşlanmış kabaklarm içini harçla doldurun. Morney sosu bir kaşıkla kabaklarm üzerine dökün. Üzerlerine kalan parmesan ya da kaşar peyniri rendesini serpiştirin.

Fırınınızın üst ısıtmasını çalıştırın. İçleri doldurulmuş kabakların olduğu tepsiyi, firının en üst katına sürün. Morney sos altm sarısı bir renk alıp yer yer kahverengileşmeye başlayınca tepsiyi firından ahp, gratine kabakları önceden ısıtılınış tabaklara aktarıp, domates sosla sıcak olarak servis yapın.


alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 228
favori
like
share