Malzemeler :

6 adet kabak

8 diş sarımsak

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Yarım çay bardağı su

2 adet domates

Tuz, karabiber, nane, pulbiber

Hazırlanışı:

Kabakları yıkayıp kurulayın. İnce şeritler halinde dilimleyin.

Tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp, soğuk tuzlu suya alın. Sarımsakları ince ince kıyıp 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve yarım çay bardağı suyla haşlayın. Kalan zeytinyağını derin tavada ısıtın.

Haşlanmış sarımsak, küp şeklinde doğranmış domates, tuz, karabiber, nane ve pulbiber ekleyip yüksek ateşte 3-4 dakika pişirin.

Kabakları ekleyip 2-3 dakika daha pişirin ve sıcak olarak servis yapın.


alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 1
Favoriler: 0
İzlenmeler: 346
favori
like
share