Malzemeler:


• 1 adet orta boy karnabahar
• 1 çay bardağı nişasta
• 1 çay bardağı soda
• Yeteri kadar tuz
• 1,5 su bardağı sıvı yağ
• 4-5 dal maydanoz
• 1 kase yoğurt


Tarifi:

Karnabaharları yıkayıp bütün olarak tencereye alın. Üzerine tuz serpip üzerini geçecek kadar kaynar su ilave edin. Dağılmadan haşlayın.

Soğuyunca çiçek çiçek ayırın. Bir kasede un, nişasta, tuz ve sodayı iyice karıştırın.Tavada sıvı yağı kızdırın.

Çiçekleri bulamaca bulayıp iki tarafını çevirerek kızartın.

Servis tabağına alın. Sarımsağı dövüp maydanozu ince kıyıp yoğurda karıştırın.

Bu sosla birlikte servise sunun.

alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 335
favori
like
share