Malzemeler :


½ kg bezelye (dondurulmuş)
250 gr kuşbaşı tavuk eti
2 soğan
½ cay bardağı sıvıyağı
1 corba kaşığı salca
1 tatlı kaşığı tuz
½ tatlı kaşığı karabiber
Püresi icin
5 (orta boy) patates
3 corba kaşığı sıvıyağı
½ tatlı kaşığı tuz



Hazırlanışı:

Patatesleri haşlıyoruz. Soğanları kücük kücük kesiyoruz. Soğanları sıvıyağında kavuruyoruz, tavuk etlerini ekleyip yaklaşık 3 dak. daha kavuruyoruz. Salcayı ilave edip karıştırıyoruz, bezelyeleri ilave ediyoruz ve tencerenin kapağı kapalı olarak 10 dak. daha kavuruyoruz.

Bezelyelerin üzerine gececek kadar sıcak su ilave ediyoruz ve bezelyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Pişmeden 5 dak. önce tuz ve karabiberi ilave ediyoruz. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyuyoruz, bir kaba alıyoruz, sıvıyağı ve tuzu ekleyip patatesleri eziciyle eziyoruz. Fırını 190° C'ye ısıtıyoruz. Pişmiş olan Bezelyeli Tavuğu fırın kabına alıyoruz.

Krema sıkmı torbasına patates püresini dolduruyoruz, bezelyelerin üzerine sıkıyoruz ve fırının üsten 2. rafına yerleştirip 10-15 dak. üstü hafif kızarana kadar pişiriyoruz.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 299
favori
like
share