semizotu yemeği - çipohorta tarifi

Malzemeler :

250 gr . kıyma
2 kabak
patates
1 kg. semizotu
1 soğan
4 domates
1'er demet maydanoz ve dereotu
Zeytinyağı
1 çay bardağı su
1'er tatlı kaşığı karabiber ve tuz


Tarifi:

Semizotlarını ayıklayıp, süzülmeye bırakın. Kıyılmış soğanı yağda pembeleştirin ve kıymayı ekleyip, az kavurun.

2 domatesi ekleyip, suyunu fazlaca çektirmeden eritin ve küp küp doğranmış kabakları ve patatesleri, semizotunu, kıyılmış maydanozu, dereotunu, 2 rendelenmiş domatesi, suyu, karabiberi, tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin.

alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 323
favori
like
share