Malzemeler :

1 kg arapsaçı

200 gr tavuk eti

2 ortaboy soğan

yarım limon

1 tatlı kaşığı un

3 yemek kaşığı zeytinyağı

tuz


Hazırlanışı:

Arapsaçını yıkayıp iri iri doğruyoruz. Kuşbaşı kıydığımız tavuk etlerini zeytinyağında soteleyip ,etler suyunu çekince ,yemeklik doğranmış soğanı ilave ederek beraberce kavuruyoruz.

Ardından arapsaçını da ekleyerek karıştırıyoruz. Kısık ateşte 5 dakika pişirip 1 su bardağı sıcak su kattıktan sonra pişirmeye devam ediyoruz.

Otlar pişince ,bir kapta yarım limon suyu ile 1 yemek kaşığı unu karıştırarak hazırladığımız pürüzsüz karışımı birazda yemeğin suyu ile karıştırarak pişmekte olan yemeğimize ilave ediyoruz.

3-4 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alarak servis yapıyoruz.



alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 462
favori
like
share