Malzemeler :

tulum peyniri

roka

domates

taze soğan

renkli yeşillikler


Hazırlanışı:

Dürüm için önce hamurunu hazırlamak gerekir.Un,tuz,yaşmaya ve su ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Biz etli ekmek için gerekli hamurdan bir kısmını lavaş için Kullandık.

Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde bezelere kesip yufka ekmeği gibi İnce açıyoruz. Daha sonra saç üzerinde pişiriyoruz. Saç yoksa teflon tavada da pişirebilirsiniz.

Pişen lavaşların içine tulum peyniri ve tüm yeşillikleri yerleştiriyoruz. Domates dilimlerini de Dizip dürüm olarak sarıyoruz.

İster bütün olarak istersek de dilimleyerek servis ediyoruz. Bol sebzeli ve tulum peynirinin de lezzeti ile son derece hafif bir dürüm.


alıntı


Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 349
favori
like
share
Dijar Asmen Tarih: 08.11.2009 00:58
Çok güzel ve lezzetli tavsiye ederim