Tulum peynirli rokalı dürüm

Son güncelleme: 07.11.2009 23:58
  • Malzemeler :

    tulum peyniri

    roka

    domates

    taze soğan

    renkli yeşillikler


    Hazırlanışı:

    Dürüm için önce hamurunu hazırlamak gerekir.Un,tuz,yaşmaya ve su ile kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz. Biz etli ekmek için gerekli hamurdan bir kısmını lavaş için Kullandık.

    Hamur mayalandıktan sonra ceviz büyüklüğünde bezelere kesip yufka ekmeği gibi İnce açıyoruz. Daha sonra saç üzerinde pişiriyoruz. Saç yoksa teflon tavada da pişirebilirsiniz.

    Pişen lavaşların içine tulum peyniri ve tüm yeşillikleri yerleştiriyoruz. Domates dilimlerini de Dizip dürüm olarak sarıyoruz.

    İster bütün olarak istersek de dilimleyerek servis ediyoruz. Bol sebzeli ve tulum peynirinin de lezzeti ile son derece hafif bir dürüm.


    alıntı


#07.11.2009 23:57 0 0 0
  • Çok güzel ve lezzetli tavsiye ederim:)
#07.11.2009 23:58 0 0 0