Mısır Ekmeği Nasıl Yapılır - Mısır Ekmeği Tarifi - Kekikli Ekmek



Malzemeler :

• 1 su bardağı mısır unu
• 1,5 su bardağı beyaz un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 çay kaşığı tuz
• 1/2 su bardağı rende eski kaşar
• 2 yumurta
• 1+1/4 su bardağı süt
• 1/2 su bardağı doğranmış taze kekik
• 120 gr erimiş margarin ya da tereyağı


Hazırlanışı:

Fırını 200 derecede ısıtın. 30cm çaplı (yada 30x30cm dikdörtgen) bir kek kalıbını yağlayın.

Mısır unu, beyaz un, kabatma tozu ve tuzu birliktebir kaba eleyin. Üzerine rende eski kaşarı koyun. Başka bir kapta süt ve yumurtaları çırpın. Yağ ve kekiği ekleyin. Daha sonra bunları mısır unlu karışımın içine döküp karıştırın.

Kalıbın içine döküp kaşığın tersi ile üzerini düzleyin.

30 dakika fırında pişirdikten sonra, içinin pişip pişmediğini kontrol edip fırından alın.

Dİlimleyip ılık olarak çorbanın yanında yada krem peynirle birlikte kahvaltıda servis yapın.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 267
favori
like
share