1931 yılında Mudanya'da doğdu. 1949 yılında tiyatrocu olmak için İstanbul'a geldi. Üç yıl konservatuvara devam ettikten sonra Şehir Tiyatroları'nın açmış olduğu sınavı kazanarak, tiyatroya başladı.


1981 yılında emekli olarak Berlin'e gitti. Almanya Kültür Senatörlüğü'ne bağlı olarak tiyatro seminerlerinde hocalık yaptı. 1985 yılında Türkiye'ye döndü ve özel tiyatrolarda oyun yönetti. 1987 yılında Şehir Tiyatroları'nda “Günden Geceye” oyunu için konuk sanatçı olarak davet edildi. 1989 yılında Şehir Tiyatroları'na yeniden kadrolu sanatçı olarak girdi. Yaş haddinden emekli olan Toron Karacaoğlu, ayrıca sinema filmlerinde de oynadı.


Ödülleri
Avni Dilligil Ödülü,
Selim Naşit Usta Erkek Oyuncu Ödülü,
En İyi Yardımcı Oyuncu, İstanbul Gözleri Mahmur
'Dünya Tiyatrolar Günü', Usta Erkek Oyuncu
Sadri Alışık Onur Ödülü , 2005


Rol aldığı bazı oyunlar
Benim Üç Meleğim
Buzdolabı
Günden Geceye
Sis
Köy Düğünü
Ferhat İle Şirin
Kendi Gök Kubbemiz
Zeki Müren Müzikali
Yedi Hamlet
Yarısı
Kiralık Konak
Aşk Mektupları
Günden Geceye


Filmografisi
Beyaz Melek - 2007
Bir Dilim Aşk - 2004
Yeter Anne 2002
Afife Jale - 1987
Habis Ruhlar - 1968
Malkoçoğlu - 1966

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 551
favori
like
share