kahvalltılık tarifleri - pratik kahvaltılıklar - pratik hamurişi tarifler

Otlu Ekmek Hamuru Kızartması
Malzemeler

1 adet ekmek hamuru
1 avuç maydanoz
1 avuç dere otu
kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı

Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
Hamura ilave edin. Biraz yoğurarak karışmasını sağlayın.
Gerekirse yapışmaması için hafifçe unlayın.
Hamurdan küçük parçalar alıp simit şekli verin.
Bol kızgın yağda kızartın.

Kahvaltılık Krep Tarifi

Malzemeler

2 adet yumurta
1,5 su bardağı un
1 su bardağı su
Yarım su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
pişirmek için margarin

Hazırlanışı

Un, süt ve su ile hiç topak kalmayana kadar iyice çırpın.
Yumurtaları ekleyin biraz daha çırpın.
Kek hamurundan daha akıcı bir kıvamda hamur edin. Teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar margarin koyup eritin.
Tavaya 1 kepçe hamuru dökerek yayın.
Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirin.

İyi bir krep yapmak karışımdan çok el becerisi ister.
Biraz pratik yapmanız gerekecektir
Bu arada hamura tuz koymazsanız reçel veya çikolata sürerek de tüketebilirsiniz.
Tuzlu sevenlere ise önerim içine peynir sarılmasıdır.
Herkese afiyet olsun

Ekmek Pizzası Tarifi


Malzemeler

Ekmek dilimleri
Sürmelik tereyağ ya da margarin
Kuru fesleğen
Karışık baharat
Ketçap
Kaşar peynir
Sucuk

Hazırlanışı

Esmer,beyaz,kepekli arzunuza göre dilimleyin.
Dilimlerin çok kalın olmaması lazım.
Bayat ekmeğiniz varsa da değerlendirmiş olursunuz..
Dilimlenmiş ekmeklerin üzerine az az tereyağ sürün.
Üzerine 1 er çay kaşığı kadar ketçap sıkın ve yaydırın.
Üzerine baharat serpin. Biz fesleğeni çok yakıştırıyoruz.
Karışık kahvaltılık baharatı da serperim.
Sonra üzerlerine kaşarları dilimleyin.
Son olarak da üzerlerine sucukları koyun.
200 derecede 10-15 dakikada pizzanız hazırdır.
Kabaran Hamur Kızartması Tarifi

Malzemeler
1 kase yoğurt
1 adet yumurta;
1 paket kabartma tozu
un, tuz

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri karıştırarak
ve alabildiğince un ekleyerek
kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluşturun.
Hamuru oklava yardımı ile çok ince ve
çok kalın olmayacak şekilde (yaklaşık yarım cm kalınlığında) açınız.
Açtığımız hamuru bıçak yardımı ile kare
parçalara bölün (resimde ki gibi )ve kabarması için bol,
kızgın yağda kızartın.
Çok hafif, ekonomik,
çok kolay ve kısa zamanda hazırlayabileceğiniz bir tarif.
Kahvaltıda da servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 7301
favori
like
share