Malzemeler :

• 5 patates
• 2 havuç
• 2 çorba kaşığı süt kreması
• 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
• 1 yumurta
• 2 çorba kaşığı galeta unu
• 2 çorba kaşığı mısır unu
• Kızartma yağı, tuz


Hazırlanışı:

Havuçları temizleyip rendeleyin. Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup püre halinde ezin. Süt kreması, havuç, peynir, yumurta ve tuzu ilave edip karıştırın.

Galeta unu ve mısır ununu karıştırın. Patatesli karışımdan küçük parçalar koparıp una bulayın. Kroketleri kızgın bol sıvıyağa atıp çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 497
favori
like
share