Ispanaklı Jumbo Karidesler

Son güncelleme: 08.11.2009 12:35
  • noimage

    Malzemeler :

    • 5 adet jumbo karides
    • 200 gr. ıspanak
    • ½ adet kuru soğan
    • 1 diş sarımsak
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • Tuz, karabiber ve pul biber

    Hazırlanışı:


    Karidesleri ayıklayıp uzunlamasına ortadan ikiye bölün. Tavaya zeytinyağını koyup karidesleri tuz ve karabiber ile birkaç dakika soteleyin.

    Başka bir tavada zeytinyağında kuru soğanı rengi sararıncaya kadar kavurun. Ardından ıspanakları, ince doğranmış sarımsağı ve kırmızı pul biberleri ilave edip ıspanaklar diriliğini kaybedinceye kadar soteleyin.

    Ispanaklar pişince soğutmadan tabağa alın. Yanlarına da karidesleri ilave edip sıcak olarak servis yapabilirsiniz.


    alıntı
#08.11.2009 12:35 0 0 0