KADAYIFLI KEK
MALZEMELER:
3 yumurta
1.5 su bardagı şeker
yarımsu bardagı süt
yarım su bardagı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldıgı kadar un
100 gr tel kadayıf
1su bardagı iri ceviz
az sıvı yag
YAPILIŞI:
Önce bir teflon tavada sıvıyağ ile kadayıfları kızartalım.(bir tutam ayıralım).
cevizide ekleyelim ve kadayıflar tel şehriye kıvamına gelinceye kadar kavuralım.
bir kenarda kadayıf soguncaya kadar kekimizi hazırlayalım.
bir kaba önce yumurta ve şekeri koyup iyice çırpalım.süt ve sıvıyagıda koyalım ve karıştırmaya devam edelim.un,kabatma tozu ve vanilyayıda ekleyelim.iyice karıştıralım
yaglanmış kalıbımıza (ben uzun kalıp kullandım)bir tutam ayırdıgımız kadayıfları serpiştirelim.
kek hamurumuzu dökelim yarısını ayıralım.kavurdugumuz kadayıfıda kek hamurunun üzerine serelim.kalan hamuruda kadayıfların üzerine tekrar dökelim.160 derece fırında kekimiz kızarıp pişinceye kadar bekletelim.kekimizi fırından çıkarıp biraz soguttuktan sonra ters çevirip servis tabagına alalım.soguyunca dilimleyip servis yapalım.afiyet olsun.