KADAYIFLI KEK

Son güncelleme: 08.11.2009 18:08
  • KADAYIFLI KEK
    MALZEMELER:
    3 yumurta
    1.5 su bardagı şeker
    yarımsu bardagı süt
    yarım su bardagı sıvıyağ
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    aldıgı kadar un
    100 gr tel kadayıf
    1su bardagı iri ceviz
    az sıvı yag


    YAPILIŞI:
    Önce bir teflon tavada sıvıyağ ile kadayıfları kızartalım.(bir tutam ayıralım).
    cevizide ekleyelim ve kadayıflar tel şehriye kıvamına gelinceye kadar kavuralım.
    bir kenarda kadayıf soguncaya kadar kekimizi hazırlayalım.
    bir kaba önce yumurta ve şekeri koyup iyice çırpalım.süt ve sıvıyagıda koyalım ve karıştırmaya devam edelim.un,kabatma tozu ve vanilyayıda ekleyelim.iyice karıştıralım
    yaglanmış kalıbımıza (ben uzun kalıp kullandım)bir tutam ayırdıgımız kadayıfları serpiştirelim.
    kek hamurumuzu dökelim yarısını ayıralım.kavurdugumuz kadayıfıda kek hamurunun üzerine serelim.kalan hamuruda kadayıfların üzerine tekrar dökelim.160 derece fırında kekimiz kızarıp pişinceye kadar bekletelim.kekimizi fırından çıkarıp biraz soguttuktan sonra ters çevirip servis tabagına alalım.soguyunca dilimleyip servis yapalım.afiyet olsun.
#08.11.2009 13:21 0 0 0
  • hımmmmmmm ilginç vede güzel bir kek gibi teşekkürler
    maşallah hamaratlığın tuttu bugünlerde
#08.11.2009 13:34 0 0 0
  • bunu denemeim henüz didoşcum
#08.11.2009 18:08 0 0 0