Puf Böreği

Son güncelleme: 08.11.2009 18:01
  • Puf Böreği - Puf Böreği Tarifi

    noimage

    Malzemeler :
    3 su b. un
    3 çorba k. sirke
    1 tatlı k. tuz
    alabildiği kadar su

    Aralarına için:

    sıvıyağ

    İç harcı için:

    150 gr. beyaz peynir
    1 tutam maydanoz
    1 yumurta

    Kızartmak için:

    sıvıyağ


    Hazırlanışı :
    Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Unun üzerine tuz serpin.Unun ortasını açın ve 3 çorba kaşığı sirke ve soğuk su ilave edin.Hamuru özleşene kadar yoğurun.Hamuru dinlendirin. Puf böreğinin 7 bezeye bölün.Her bezeyi merdane ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın.7 kat hamuru aralarına sıvıyağ sürerek kat kat dizin ve en son katı yağlamayın.Hamuru streç filmle kapatın ve buzdolabında bekletin.

    İç harcı için bir kaba 150 gr.beyaz peyniri,ince kesilmiş ve 1 adet Hamuru buzdaabından çıkartınca hamruu tekrar merdane ile açın ve hamurun üzerine parça parça peynirli harçtan ilave edin ve üzerine hamuru kapatın ve su bardağı ile kesin.Tencereye sıvıyağı alın ve sıvıyağda puf böreklerini kızartın.
#08.11.2009 18:01 0 0 0