Köy Yufkalı Patlıcanlı Kıymalı Börek - Köy Yufkalı Patlıcanlı Kıymalı Börek Tarifi



Malzemeler :
8 adet köy yufkası
4 patlıcan
3 soğan
150 gr.kıyma
1 tutam maydanoz
1 çorba k.biber salçası
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber

Sosu için:

2 yumurta
1 .5 su b.süt
1 çay b.sıvıyağ
Tuz


Hazırlanışı :
İç harcı için soğanları doğrayarak sıvıyağda kavurun. Kavrulunca üzerine kıymayı da ekleyerek kavurmaya devam edin. Daha sonra üzerine salçayı da ekleyin. Diğer tarafta patlıcanları pijama şeklinde soyarak minik küp doğradıktan sonra ayrı bir yerde kavurun. İkisi de yarı kıvamda pişince bir araya alıp, ince doğranmış maydanozu da ekleyip karıştırın.

Sosu için ise karıştırma kabına yumurta, süt, sıvıyağ ve tuzu alarak çırpın. İç harç hazır olunca kuru köy yufkalarını ılık suya daldırıp çıkardıktan sonra tepsiye dizin. Daha sonra üzerine hazırladığınız sostan dökün. 4 yufka için aynı işlemi uyguladıktan sonra iç harcı üzerine yayın. Kalan 4 yufkayı da aynı şekilde ıslatıp soslayarak üzerine kapatın. Kalan sosu da son yufkanın üzerine döküp elinizle yedirin. Bir süre bekletip yufkaların sosu çekmesini sağlayın. Üzerine 1 adet yumurta sürürn.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 399
favori
like
share