Sarıklı Açma - Sarıklı Açma Tarifi



Malzemeler :
4,5 su b. un
Yarım p. Yaşmaya
Yarım çay b. sıvıyağ
1 çay b. süt
1 yumurta
1 çorba k. toz şeker
1 tatlı k. tuz
Alabildiği kadar su

Ara Katlar İçin
2 çorba k. tereyağı

Üzeri İçin
Haşhaş

Hazirlanisi :
Karıştırma kabına 4.5 su bardağı unu alın.Unun üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin ve karıştırın.

Unun ortasına havuz açın ve içine yarım pakaet yaşmaya ilave edin. Yaş mayanın üzerine 1 çay bardağı süt,yarım çay bardağı sıvıyağ ve 1 adet yumurtanın akını ilave edin.

Üzerine ılık su ilave edin.İlk önce mayayı sıvılar ile eritin ve ilk önce sıvıları karıştırın. Daha sonra unu da karıştırarak açmanın hamurunu yoğurun.Hamuru bezelere bölün. Bezelere böldüğünüz hamurları uzun olarak şekil verin.Hamuru elinizle açın ve üzerine tereyağı sürün ve sarıp rulo yapın.

Fırın tepsisine açmaları ilave edin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve üzerine haşhaş serpin. Mayalanması için bir süre tepsi de mayalandırın. Açma mayalandıktan sonra önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin.

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 284
favori
like
share