Kıymalı Açma Gözleme

Son güncelleme: 08.11.2009 18:32
  • Kıymalı Açma Gözleme - Kıymalı Açma Gözleme Tarifi

    noimage

    Malzemeler :
    4 su b.un
    1 p.kuru maya
    1 tatlı k.tuz
    Taze kekik
    Aldığı kadar ılık su

    İç harcı için:

    250 gr.kıyma
    4 soğan
    2 biber
    Sıvıyağ
    Tuz,karabiber

    Üzeri için:

    tereyağı

    Hazırlanışı :
    Hamuru için karıştırma kabına unu alın. Ortasını açarak içine mayayı ve tuzu alarak harmanlayın. Daha sonra varsa taze kekiği doğrayarak üzerine ilave edin. Yoksa kuru kekik de eklenebilir. Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun.

    Diğer tarafta iç harcı için soğanları sıvıyağda kavurun. Soğanlar kavrulunca üzerine önce kıymayı sonra da biberi ekleyin. Tuzunu ve baharatını ekleyerek yarı kıvamda pişirin.

    Hazırladığınız hamuru 8 bezeye ayırarak servis tabağından biraz daha büyük açın. İç harcı hepsine paylaştırarak bir kenarına yayın. Diğer kenarı da üzerine kapatıp sacta iki taraflı pişirin. Piştikten sonra sıcakken tereyağı sürerek sıcak servis yapın.
#08.11.2009 18:32 0 0 0