Pinball Hall of Fame - Sony PSP

Son güncelleme: 08.11.2009 19:36
  • Jetonu bitenlere PSP jesti
    Atari salonlarının sevilen oyuncaklarındandır Pinball. Arkadaşlar arasında yapılan en yüksek skora erişme yarışmalarında, bol miktarda jeton harcanma potansiyeli olan aletlerdir. Tek başına oynandığında çok fazla zevk vermese de, bu bakımdan gurup aktivitelerinde başı çekerdi. Çekerdi, zira artık atari salonu bulmakta, mekana gidecek arkadaş bulmakta pek mümkün değil. Atari salonları artık ya internet kafe ya da PlayStation salonu oldu.

    Pinball Hall of Fame, Play Station Portable için yeni bir oyun değil. Arcade modu bir Pinball salonu tarzında hazırlanmış. Oynanabilir makineler, bilindiği üzere Pinball Board'u üzerinde farklı temalara sahip. Ayrıca makineler kronolojik gelişime göre de sıralanmış durumda. Böylece yıllar geçtikçe Pinball'da yaşanan değişimde açıkça görülebilir hale gelmiş. 1932'den 1980-90'lara kadar geniş bir yelpaze mevcut. Yapımın PSP versiyonu, diğer konsollardan da bazı ufak farklar içermekte. Örneğin kredi sistemi ile tüm makinelerin oynanabilmesi engellenmiş. Öncelikle oynanabilir makinelerde kredi kazanmalısınız. Böylece krediniz yetmediğinden oynayamadığınız makinelerde kullanmak üzere harcayabileceğiniz kredileriniz olmuş olur.

    High Score

    Bilmeyenler için kısaca tanımlamakta fayda var. Pinball, eğimli bir yüzey üzerinde metal top ile oynanan, oyun tahtası üzerinde puan kazanılan ve topun oyun dışı kalmasına neden olan bölümler içerir. Tahtanın en alt kısmında da kontrol edebildiğimiz iki küçük kanat ile top tekrar yukarı yollanarak daha fazla puan toplanmaya çalışılır. Top tahtadaki boşluklardan oyun dışına çıktığı taktirde, tekrardan oyuna sokmak için ufak bir yay aracılığı ile atış yapılarak alana geri sokulur. Pinball Hall of Fame, top hareketleri ve animasyonlar konusunda oldukça gerçekçi davranıyor. Topun kayma ve sekmesinde herhangi bir kesiklik ya da hata görülmüyor. Analog kol ile ilk başlangıç atışını yaptığımız yayı kontrol ettiğimiz oyunda, kanatları kontrol ettiğimiz butonlar ise ekran kullanımına göre yer değiştirmekte. Zira Select tuşu ile ekran görüntüsü yan çevrilerek, PSP'nin dikine tutulması ile de oynanabiliyor. Dikine tutulurken X ve üçgen ile kontrol edilen kanatlar, analog kol ile oyuna başlamak gerektiğinden, tek elle X-üçgen tutulurken diğer elle analog kol kısa sürede olsa tutulmak zorunda kalınıyor. Bunun yerine ekranın diğer yöne çevrilerek, PSP'nin analog kol tarafından dikine tutulmaması bir eksiklik olmuş.

    Pinball, oynanışı gereği Multiplayer olması beklenmeyen bir yapım. Bununla birlikte çoklu UMD disk ile 4 kişiye kadar Multiplayer oynanabilmekte. Ayrıca oyun paylaşım moduda bulunan yapımda, UMD diski olmayan arkadaşınıza, Wireless üzerinden bir Pinball masası yollayarak demo şeklinde oynamasını sağlayabilirsiniz. Pinball Hall of Fame, uzun süredir gerçeğini oynamadığımız, muhtemelen de artık oynayamayacağımız bir türü içeriyor. Genel olarak değerlendirdiğimizde eskiyi hatırlamak, biraz zaman öldürmek için tercih edilebilir. Uzun soluklu olduğu ise söylenemez.
#08.11.2009 19:36 0 0 0