Fırında Kalkan Balığı

Son güncelleme: 08.11.2009 23:51
  • Fırında Kalkan Balığı Tarifi - Fırında Kalkan Balığının Yapılışı

    Malzemeler

    kalkan balığı
    kekik, safran tozu, pul biber
    taze kekik
    maydanoz
    sarmısak
    tortilla ekmeği
    pırasa
    kuru soğan
    fesleğen
    biberiye karışımı
    patates püresi

    Tarifi

    Balığı tavada 2 dakika kızarttıktan sonra taze kekik, sarmısak, pırasa, kuru soğan, fesleğen ve biberiye karışımıyla birlikte fırında 10 dakika pişirin. Diğer yandan patates püresine kekik, safran tozu, pul biber ve maydanoz katıp karıştırın. Marketlerde satılan tortilla ekmeğini yağda kızartıp üzerine domates soslu patlıcan kızartması koyun. Sonra sırayla patates püresi, kalkan balığı ve ekmeği üst üste koyup servis edin.
#08.11.2009 23:51 0 0 0