Fırında Kalkan Balığı Tarifi - Fırında Kalkan Balığının Yapılışı

Malzemeler

kalkan balığı
kekik, safran tozu, pul biber
taze kekik
maydanoz
sarmısak
tortilla ekmeği
pırasa
kuru soğan
fesleğen
biberiye karışımı
patates püresi

Tarifi

Balığı tavada 2 dakika kızarttıktan sonra taze kekik, sarmısak, pırasa, kuru soğan, fesleğen ve biberiye karışımıyla birlikte fırında 10 dakika pişirin. Diğer yandan patates püresine kekik, safran tozu, pul biber ve maydanoz katıp karıştırın. Marketlerde satılan tortilla ekmeğini yağda kızartıp üzerine domates soslu patlıcan kızartması koyun. Sonra sırayla patates püresi, kalkan balığı ve ekmeği üst üste koyup servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 425
favori
like
share