Bal Yemişli Muhallebi - Bal Yemişli Muhallebi Tarifi

Malzemeler :
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
2 çorba k. un
2 çorba k pirinç unu
2 çorba k. vanilya

Üzeri için:

fındık
ceviz
kayısı
üzüm
tarçın
bal


Hazırlanışı :
Tencereye 1 litre sütü alın.Üzerine 1 su bardağı toz şeker,un,pirinç unu ve 2 çorba kaşığı vanilya ilave edip sürekli
karıştırarak bir muhallebiyi pişirin.

Muhallebi piştikten sonra kaselere boşaltın.Üzerlerine küp kesilmiş fındık,ceviz,kayısı üzüm,tarçın ilave edin.En üstine bal ve çam fısıtığı ilave edip soğuk olarak servis edin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 318
favori
like
share