Yulaf Çorbası

Son güncelleme: 09.11.2009 01:25
  • YULAF ÇORBASI

    ---Malzemeler---

    *1 çorba kaşığı tereyağı,
    *1 çorba kaşığı yulaf unu,
    *2 bardak su,
    *yeteri kadar tuz.



    ---Yapılışı---
    Bir kuşaneye yağ konur ve kap orta ısılı ateşe oturtulur. Yağ hafif surette kızmaya başlayınca kaynar su sicim gibi ince akıtılarak kızgın yağa yedirilir. Tenceredeki yağlı su kaynayınca tahta kaşıkla çabuk çabuk karıştırılırken yulaf unu serpiştirilerek buna yedirilir. Sonra topaklanmasını önlemek için devamlı surette karıştırılarak çorba yarım saat kadar çok hafif ateşte pişirilir.
    Bu sürenin sonunda kuşane ateşten indirilir ve içindeki, çorba kâsesine boşaltıldıktan sonra öylece servis
#09.11.2009 01:25 0 0 0