Microsoft: En iyisini biz yaptık

Son güncelleme: 09.11.2009 12:48
  • Bu sözler Microsoft'un tepesindeki isimlerden birine ait. Peki ama MS hangi konuda bu kadar iddialı?

    Küresel pazar araştırması, endüstri takibi, veri toplama ve analiz firması NPD, geçtiğimiz ayın en çok satan donanımı olarak Sony PlayStation'ı seçmişti. Ancak firmanın yakın zamanda yaptığı açıklamaya göre Microsoft Xbox 360, %32'lik karlılık oranı ile konsol pazarındaki ekonomik liderliğini halen sürdürüyor.
    Bayi ziyaretlerinde bu açıklamaları bir tanıtım fırsatına çeviren
    Microsoft ise durumdan memnun. Microsoft sözcüsü David Dennis, kriterin yalnızca satılan ünite sayısı veya oyunlarla sınırlı olmadığına dikkat çekerek; genel bir çerçeveden bakıldığında, tüketici katılımının kendileri için daha kazançlı sonuçları olduğunu belirtiyor. Dennis'in açıklamasına göre Xbox camiası, 404 milyon dolarlık harcama ile en yakın rakipleri olan Sony'ye 100, Nintendo'ya ise 120 milyon dolar fark atmış durumda.

    Nereden geliyor bu kadar kar?

    Aylık ünite veya yazılım satışlarının aksesuvar tüketimine ilişkin
    rakamları gölgede bıraktığını belirten Microsoft yetkilileri, NPD'nin hesaplamalarında bu kalemin dikkate alınmadığını hatırlatıyor.
    Gerçekten de istatistiklere bakıldığında firmanın, Eylül ayı içerisinde 157 milyon dolarlık ciroyu, yalnızca aksesuar satışlarından elde ettiği görülüyor.
    Microsoft'un bu segmentteki fiyat yüksekliğine ilişkin eleştirileri yanıtlayan David Dennis; 'Çünkü ürünlerimiz kaliteli; fiyatların yüksekliğine ilişkin çoğu şikayetin kaynağı, sabit diskler' açıklamasını getirirken, sözlerini pek de istatistiki olarak nitelendirilemeyecek bir yorumla sonlandırıyor: 'Xbox 360 oyunlarının rakiplerininkilerden daha iyi göründüğünü düşünen kullanıcı sayısı, çok fazla!'
#09.11.2009 12:48 0 0 0