Son 10 yılın en iyi CEO'su

Son güncelleme: 09.11.2009 12:51
  • Steve Jobs, Fortune dergisi tarafından son 10 yılın en iyi CEO'su seçildi

    1976 yılında kurduğu firmayı, 80'lerde tanınır bir marka haline getiren, 90'larda kâr ederek adını duyuran Jobs, milenyumda ise büyük bir teknoloji devi olarak Silikon Vadisi'nin temsilcilerinden biri haline geldi.
    3 farklı sektörde var
    Geçirdiği karaciğer amelyatı nedeniyle 6 aylığına işten ayrı kalan ve bu süre zarfında satışlarında ciddi düşüşlerin görüldüğü Apple, Jobs'un Temmuz ayı başında yeniden iş başı yapmasıyla birlikte ekonomik durumunda ciddi bir düzelme olduğu görüldü. 34 bin kişiyi yöneten Jobs'un iyileşerek işlere al atmasının çalışanlar üzerinde psikolojik etki yarattığı söylense de başarılı yöneticinin gençliğinden bu yana elini attığı her işte başarılı olduğu yorumu yapıldı. 54 yaşındaki Jobs'un, Forbes dergisi tarafından son 10 yılın en iyi CEO'su olarak seçilme nedenleri ise film, müzik ve mobil iletişim sektörlerinde elde ettiği başarılara bağlandı. Birbirinden farklı 3 sektörde de başarılı olmanın bir yönetici için zor olduğu belirtilirken, Jobs'un bu konuda kaydettiği başarıların ulaşılması güç bir örneğe işaret ettiği ifade edildi.
    Sürekli işini düşünüyor
    Ünlü çevrelere olan yakınlığıyla bilinen Jobs'un tasarım konusunda sahip olduğu fikirlerle de pek çok tasarımcıyı etkilediği belirtildi. Kimileri tarafından bir şovmen, doğuştan pazarlamacı kimileri tarafından ise bir sihirbaz olarak tanımlanan Jobs'un uyguladığı stratejilerle bu konudaki efsane isimler arasındaki yerini şimdiden aldığı belirlendi.
    1997'den bugüne en parlak dönemi yaşıyor
    Yaşadığı anlaşmazlıklar nedeniyle uzun yıllar Apple'dan ayrı çalıştıktan sonra 1997 yılında yeniden eve dönüş yaşayan Jobs'un en verimli dönemini o günlerden bu yana yaşadığı ifade edildi. Zor durumda olan Apple'ı yeniden hayata döndüren ve ilk göz ağrısı olarak gördüğü şirketini dünyanın en değerli firmaları arasına sokan Jobs, aynı yıl 1000 şarkı kapasiteli ilk iPod'u piyasaya sürerek ikon haline gelen müzik çaları üreten şirket, iTunes üzerinden şarkı satışı gerçekleştirerek büyük bir aşama kaydetti.
#09.11.2009 12:50 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#09.11.2009 12:51 0 0 0