Tijen Mergen

Son güncelleme: 09.11.2009 13:13
  • 1959 doğumlu Tijen Mergen, Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü'nden Yüksek Lisans derecesiyle mezun olmuştur.
    Çalışma hayatına 1982 yılında Apple Bilgisayar'da Satış Temsilcisi olarak adım atan Mergen, 13 yıl boyunca NCR Türkiye'de Satış Müdürlüğü ve NCR Orta ve Doğu Avrupa Bölgelerinde çeşitli üst düzey yöneticilik görevlerini üstlenmiştir.
    NCR'da daha çalışmaya başladığı ilk yıllardaki başarısıyla "Yılın Satış Uzmanı" olarak seçilmiş, devamında NCR Şirketleri arasında "En Yüksek Kota" sahibi olarak Yönetim Kurulu Başkanı tarafından ödüllendirilmiştir.
    NCR'da 1994-1998 yılları arasında 27 ülkenin dahil olduğu Orta ve Doğu Avrupa Bölgesi'nde Finans Sektörü Satış ve Pazarlama Müdürlüğü görevini yürütmüştür.
    Daha sonra Bilkom Bilişim Hizmetleri A.Ş.'de Genel Müdür olarak hizmet vermiş
    olan Mergen; burada farkındalık üzerine geliştirdiği ve "iCan" adını verdiği projesi ile %49 pazar bilinci sağlayarak; Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği'nden (IPRA) ödül kazanmıştır.
    Mergen, Bilkom Bilgisayar ve Eğitim Hizmetleri A.Ş.'nin Komili Holding'den Koç
    Holding'e devri sürecinde de aktif rol almış ve sürecin başarı ile tamamlanmasını sağlamıştır.
    2003'ten beri Doğan Gazetecilik bünyesinde Pazarlama ve İş Geliştirme Grup Başkanı ve Milliyet Gazetesi İcra Kurulu Üyesi olarak profesyonel çalışmalarına devam etmekte olan Tijen Mergen, 2000 yılında Dünya Gazetesi tarafından verilen "Yılın Profesyonel İş Kadını" ödülünü almıştır.
#09.11.2009 13:13 0 0 0