iPhone'culara kötü haber

Son güncelleme: 09.11.2009 17:50
  • iPhone'u kırarak kullananlara ikinci kabus!

    iPhone kullanıcılarını çok üzecek bir haber: Hack'lenen iPhone'lardan sonra yepyeni bir kabus daha.

    Geçtiğimiz günlerde kırılmış iPhone'lar hack'leyerek, düzeltmek için para isteyen hacker'ın haberini sizlere aktarmıştık. Bunun bir defalık bir olay olduğunu düşünenlerin yanıldığını ispatlayan ikinci olay çok kısa bir süre sonra ortaya çıktı. iPhone bir kez daha hack'kendi üstelik bu kez bunu yapan, kendini diğer iPhone'lara kopyalayan bir virüs...
    Ikee adı verilen bu iPhone virüsü Avustralya'da ortaya çıktı ve henüz Avustraya'nın dışında varlık gösterdiği tespit edilemedi. Virüsün yaptığı şey ise telefonun duvar kağıdını 80'lerin popüler şarkıcısı Rick Astley'in resmi ile değiştirmesi. Neyse ki virüsün başka bir zararı tespit edilmedi. Zaten virüsün yazarı da bunu sadece insanların dikkatini bu konuya çekmek için yaptığını söylüyor. iPhone'u fabrika ayarları dışında özelliklerle kullanabilmek için özel yöntemlerle kırdıktan sonra kök şifresini değiştirmeyen kullanıcıların telefonlarına musallat olan Ikee virüsü, aynı zamanda iPhone'a sızmak için kullandığı SSH özelliğini de devre dışı bırakıyor ve telefonu bir anlamda olası diğer saldırılara karşı koruyor.
    Buna rağmen bulaştığı telefonlar ile aynı ağ içerisinde bulunan diğer korunmasız iPhone'ları arayarak kendini o telefonlara kopyalıyor olması güvenlik önlemi almamış kullanıcıların bir an önce tedbirlerini almasını gerektiriyor.
#09.11.2009 17:50 0 0 0