Malzemeler :

1 + 1/2 su bardağı iri bulgur
3 adet ortaboy soğan
1 demet deniz börülcesi
1 diş sarımsak
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
et suyu
karabiber
tuz


Hazırlanışı:

Deniz börülcelerini haşlayıp elimizle sıyırıp temizleyerek bir kaba alalım. Soğanları ince doğrayıp zeytinyağıyla pilav tenceresine alıp kavuralım.

Ezdiğimiz sarımsağı da ekledikten sonra karıştırıp bulguru ekleyelim. 2-3 dakika kadar bulgurla birlikte kavurduktan sonra bulgurun üzerini 1 parmak geçecek şekilde etsuyunu ve ayıklanmış deniz börülcelerini ilave edelim.

Tuz ve karabiber ile tadlandırarak tencerenin kapağını kapatalım. Kısık ateşte bulgur suyunu çekip yumuşayana kadar pişirelim. Su az gelirse sıcak su ekleyebiliriz. Pilav pişince sıvak sıcak servis tabağına alalım.

Üzerine iri dövülmüş ceviz serperek servis yapalım.


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 301
favori
like
share