Kuşbaşılı Pilav Tarifi - Kuşbaşılı Pilavın Yapılışı




Malzemeler;

- 250 gr yağsız dana kuşbaşı
- 2 su bardağı pirinç
- 6 yemek kaşığı sıvıyağ (arzu eden margarin de kullanabilir ama ben tercih etmiyorum)
- Yarım demet maydanoz
- Tuz, karabiber
- 4 su bardağı kaynar su (ben tavuk suyu kullandım)

Yapılışı;

- Bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyun. Üzerine kuşbaşı etleri ekleyip, yaklaşık yarım su bardağı kadar su dökün. Tencerenin ağzını kapatıp, etler yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra tencerenin kapağını açıp, et suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Suyunu tamamen çekince eti kavurun. Altını kapatıp, ince ince doğradığınız maydanozu, arzu ettiğiniz miktarda tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Bir kenarda soğumasını bekleyin.
- Diğer tarafta iki bardak pirinci yıkayın. Pilav tenceresine 4 yemek kaşığı sıvıyağ koyup pirinçleri hafif kavurun. Üzerine 4 su bardağı kaynar suyu ekleyip altını kısın. Kapağını kapatarak hiç karıştırmadan suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu tamamen çekince altını kapatıp üzerine yarım çay bardağından az soğuk su gezdirin. Kağıt havlu veya havlu kapatıp, yaklaşık 20 dakika demlenmesini bekleyin.
- Demlenen pirince kuşbaşı etleri karıştırıp servis yapın

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 476
favori
like
share