Malzemeler :

1 kg. sardalya
1 su bardağı pirinç
1 demet ısırgan otu
2 adet taze soğan
2 adet ortaboy kurusoğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Karabiber
Maydanoz
tuz


Hazırlanışı:

Öncelikle sardalayaları kılçıklarını da çıkararak temizleyip yıkıyoruz. Isırgan otunu yıkayıp bıçakla iri iri doğruyoruz. Pilav tenceresine zeytinyağını bardağın dibinde 1 parmak kalacak şekilde döküyoruz.

Ayırdığımız yağı pilavın üzerine dökmek için kullanacağız. İnce ince doğradığımız kurusoğanı pembeleşecek şekilde kavuruyoruz. Ardından sadece yeşil kısımlarını ince ince doğradığımız taze soğanı ilave ediyoruz. Karıştırıp ısırgan otlarını da ekledikten 2-3 dakika sonra ayıklayıp yıkadığımız pirinci de katarak kavurma işlemine devam ediyoruz. Son olarak tuz ve karabiberi de ekleyip 2 su bardağı sıcak su ilave ederek ,kısık ateşte pirinçler suyunu çekene dek pişiriyoruz.

Ocaktan indirdikten sonra kapağını açarak biraz soğumaya bırakıyoruz. Pilav tam pişmiş olmamalı ,yani biraz diri kalmalı. Ben cam bir fırın kabı kullandım. Kabı zetinyağıyla yağladıktan sonra ,temizlenmiş balıkları fosforlu tarafları alta gelecek şekilde ,fotoğraftaki gibi hiç boşluk kalmayacak biçimde ve üst üste gelecek şekilde diziyoruz.

Kabın kenarlarına yerleştirdiğimiz balıkları pilavın üzerine kıvıracağımız için ,dik koyduğumuz balıkların kısa olmamasına dikkat etmemiz gerekiyor. Dizdiğimiz balıklara biraz tuz serptikten sonra ,pilavı balıkların üzerine dökerek kenardakileri fotoğraftaki gibi pilavın üzerine kıvırıyoruz ve kalan balıklarla pilavın üzerini kapatıyoruz.

Ayırdığımız zeytinyağını da üzerine dökerek ,hiç su eklemeden ,önceden ısıttığımız 180 derece fırında yaklaşık bir saat kadar pişiriyoruz. Balıklar hafif kızarıp çekilmeye başlayınca fırından çıkarıp üzerine iri kıyılmış maydanoz serperek ,muntazam dilimler elde etmek için 5 -6 dakika bekledikten sonra kesip sıcak sıcak servis yapıyoruz .


alıntı

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 257
favori
like
share