Bülent Bezdüz

Son güncelleme: 09.11.2009 22:08
  • 1967 yılında Ankara'da doğan, Grammy Ödüllü dünyaca ünlü tenorumuz Bülent Bezdüz, Mersin Devlet Opera ve Balesi baş solistlerindendir.
    Bezdüz, 1987'de Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Bölümüne girdi. Aynı yıl, Kültür Bakanlığı Ankara Devlet Çoksesli Korosu sınavını kazandı. İlk sahne çalışmasını Mersin Devlet Opera ve Balesi'nde Verdi'nin "La Traviata" operasındaki Alfredo rolü ile gerçekleştirdi. 1992 yılında Mersin Devlet Opera ve Balesi'ne Solist Sanatçı olarak atandı Profesyonel şan eğitimini Polonyalı Pedagog Roman Werlinski ile sürdürdü.
    Yaptığı işin en iyisini yapmayı hedef alanlar için, yapılabileceklerin sınırsızlığı yönünde en güzel örneklerden biri.
    Covent Garden'da Sahneye Çıkan İlk Türk
    1995 yılında, "I. Leyla Gencer Şan Yarışması"nda gösterdiği başarı ile Avrupa Birliği Bursunu kazanarak "The Euoropean Opera Cantre"ın davetlisi olarak Manchester'a gitti. Teklif edilen yardımcı rol için gittiği Mozart'ın "Lucio Silla" adlı eserinde başrol oynadı ve böylece İngiliz Kraliyet Operası "Covent Garden"da sahneye çıkan ilk Türk oldu.
    1998 yılında Fransız Kültür Bakanlığı bursu ile C'nipal Sahne Sanatlarında Master hakkı kazandı. Bu sırada katıldığı (Concours International de Chant de Paris) Paris Şan Yarışmasında ikinci oldu.
    2005 yılında Master Class için Liverpool Üniversitesi tarafından davet edildi.

    Yurtdışında gösterdiği başarılarla, Türkiye'nin Opera Dünyasındaki varlığını tüm dünyaya kanıtladı.
    Montpellier, Danimarka, Teatro Regio di Torino, Teatro Regio di Parma, Köln, Lozan, İngiltere ve Hollanda Kraliyet Tiyatroları,
    Portland, Theatro Colon de Buenos Aires ve Toronto.
    Ülkemizde; Mersin, İstanbul, İzmir, Antalya Operaları ile Aspendos Festivali'nde birçok kez sahneye çıktı.

    Grammy ödüllü ilk Türk Opera Sanatçımız
    Sir Colin DAVİS ve Riccardo CHAILLY olmak üzere ünlü şeflerin yönetiminde Londra Senfoni, Amsterdam Concertgebouw gibi dünyanın en önemli orkestraları ile konserler verdi, CD ve DVD kayıtları yaptı.
    Londra Senfoni Orkestrası eşliğinde 2001 ve 2006 yıllarında yapılan iki opera kaydının, 3 Grammy ödülü alması üzerine, bu dalda ödül alan ilk opera sanatçımız oldu.
#09.11.2009 22:08 0 0 0