Malzemeler :

• 2 bardak pirinç
• 3 bardak sıcak su
• 250 gr kemiksiz kuşbaşı koyun eti
• 1 baş soğan
• 1 orta boy domates veya yarım kaşık salça
• 2 yemek kaşığı margarin
• 1-2 küçük havuç
• Tuz- karabiber


Hazırlanışı:

1. Eti, kıyılmış soğan ve yağla ateşe koyun. Suyunu çekip kavrulmaya başlarken doğranmış domates veya salça katın. 5 dk sonra yeterince sıcak su, tuz ve karabiber koyup kısık ateşte pişirin.

2. Etleri, bir kase veya sahan kapağı içinde toplayıp uygun bir tepsinin ortasına ters çevirerek kapatın.

3. Havuçları, kibrit büyüklüğünde doğrayıp 3 bardak sıcak suyla birlikte tepsiye boşaltın. Gerekirse biraz tuz ekleyin; kaynamaya başlarken suyu süzülmüş pirinci katın ve üzerine bir ağırlık koyup kapalı olarak kısık ateşte pişirin.

4. Pilav suyunu çekince, ortasındaki kabı kaldırın. Pilavı, ortasınaki etlerle birlikte servis yapın.


alıntı

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 208
favori
like
share