Bamyali tavuk

Son güncelleme: 09.11.2009 22:15
  • 1 tane orta boy istediğiniz büyüklükte parçalara ayrılmış tavuk
    2 rendelenmiş soğan
    4 sivri biber
    4 domates
    yarım kg taze ya da konserve bamya
    2 kaşık limon suyu
    sıvıyağ, tuz, karabiber
    yarım bardak kadar su

    bir tencerede sıvıyağı ve soğanı biraz çevirin, tavuk etlerini ilave edin. etler biraz kızarınca doğranmış biberleri, limon suyunu ve domatesleri ekleyin. etler biraz yumuşayıncaya kadar pişirin. bamyaları ve sıcak suyuda ekleyp yemeği pişirin. arada suyunu kontrol edin ve gerekirse biraz ekleyin.

    domatesli pilav ile çok güzel oluyor, denemenizi tavsiye edrim arkadaşlar
#09.11.2009 22:15 0 0 0