1943 yılında İstanbul'da doğdu. Ali Poyrazoğlu oyunculuk kariyerine İstanbul Şehir Tiyatroları'nda başladı. Pek çok tiyatro oyununda oynadı. Oynadığı tiyatrolar arasında Dormen Tiyatrosu, Kent Oyuncuları, Ulvi Uraz Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu vardır. 1972 yılında Ali Poyrazoğlu Tiyatrosunu kurdu.
New York Broadway'de sahnelen "Pera" adlı oyunda İngilizce başrol oynadı.
Sinemaya 1970'de başladı. Ancak 1970'lerin ortasında Türk Sinemasına damga vuran seks filmleri furyasına katıldı. Bu dönemde sadece iki yıl içinde Hop Dedik Kazım, Kadınlar Hayır Derse, Çapkın Kızlar, Canavar Cafer, Deli Deli Tepeli, Çukulata Sevgilim, Kazım'a Ne Lazım, Beş Atış Yirmibeş, Bir Baba Hindi, Çılgın Gençlik, Çilli Yavrum Çilli, Çin İşi Japon İşi, Elma Şekeri, Kokla Beni Melahat, Bulunmaz Uşak, Kayıkçının Küreği, Çifte Kavrulmuş, Mahallede Şenlik Var, Namus Belası, Ne Alsan İki Buçuk gibi filmlerde rol aldı. Ancak daha sonra Yeşilçam'dan tamamen uzaklaştı. Uzun süre sonra 1988'de Arkadaşım Şeytan adlı filmle sinemaya döndü. Mazhar Alanson'la başrolünü paylaştığı ve döneminde oldukça konuşulan bu komedi filminde Şeytan rolündeydi. Arkadaşım Şeytan ile 1989'da 2. Ankara Film Şenliği'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu; Dokuz filmindeki rolüyle ise 2003'de 8. Sadri Alışık Ödülleri'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazandı.
1998 yılında Kültür Bakanlığı'nca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır.
Filmografisi
Oyuncu
1970 Ölüm Emri
197? Sokak Çalgıcıları
1972 Gönül Meyhanesi
1972 Acı Sevda
1973 Gazi Kadın (Nene hatun)
1975 Kadınlar Hayir Derse
1975 Canavar Cafer
1976 Bulunmaz Uşak
1988 Arkadaşım Şeytan
1995 Yer Çekimli Aşklar
2002 9
2003 O Şimdi Asker
2003 Abdülhamit Düşerken
2005 Ayın Karanlık Yüzü
Yönetmen
1999 Aile Bağları
2000 Sünnet Holding
2000 İnsanlık Hali
TV Yapımları
Ahududu (1974)
Kim Bunlar
İnsanlık Hali
Ali Uyanık
Aile Bağları
Oğlum Çiçek Açtı
Babam 9 Doğurdu

Etiketler:
Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1268
favori
like
share