1- Tavuğu yıkayın, ister baget, ister başka bir kısmı. Tavuğu yıkadıktan sonra tuz ve limonla her tarafını iyice ovup 5 dakika bekletin. Beklettikten sonra iyice tekrar yıkayın. Kaynayan suyun içine atın. İçine bir havuç, bir soğan, birkaç tane karabiber tanesi ve tuz atın. Dağılana kadar haşlamayın, az haşlayın çünkü daha fırına girecek.

2- Diğer taraftan fırın tepsisinin içine biraz domates doğrayın,biraz biber doğrayın, arzuya göre birkaç diş sarmısak soyun, karabiber, tuz, kırmızı pul biber(arzuya göre), biraz domates salçası, biraz biber salçası koyup hazırlayın.

3- Patlıcanları alacalı soyun. İkiye bölün sonra da kalem kalem olacak şekilde 4'e bölün.Tuzlu sirkeli ve limonlu su hazırlayıp patlıcanları bu suyun içinde yarım saat bekletin. Sonra patlıcanları bu suyun içinden alıp yıkamadan direkt kızgın bol yağda kızartın.

4- Kızaran patlıcanları tepsiye hazırladığınız sosun üzerine yayın.Sonra haşlamış olduğunuz tavukları üzerine dizin. Domates, biber, isteğe göre haşlama suyundaki havuç ile süs yapın.

5- Bir tabakta 1 kaşık sıvıyağ,1 çay kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı yoğurt, küçük bir kesme şeker, bir tatlı kaşığı ketçap, karabiber,azıcık tuz (tuzu çok atmayın çünkü tavuk tuzlu suda haşlandı)

6- Fırına vermeden önce bu karışımı yalnızca tavukların üzerine sürün.

7- Tavuğun haşlandığı suyun aralardan su gözükecek kadarını tepsiye dökün ve yemeği fırına verin. 180-200 derecede 10 dakika pişirin. Tepsinin üzerini kurumaması için alüminyum folyo ile kaplayıp 10-15 dakika daha pişirin.

Beğeniler: 0
Favoriler: 0
İzlenmeler: 1291
favori
like
share